kratke vesti

Naučnici kažu: Možeš jesti pre spavanja!

Ishrana | 19. jun 2019. u 22:11h | Autor: NV

Često puta smo čuli da nije preporučljivo jesti pre spavanja, ali izgleda da to uopšte nije tačno. Izgleda da smo dugo bili u zabludi jer naučnici tvrde kako nema razlike za naše zdravlje hoćemo li jesti dva sata pre spavanja ili ne.

Naučnici kažu: Možeš jesti pre spavanja!
Ishrana
0

Nova studija koju su sproveli na Okayama Univerzitetu u Japanu tvrdi da obrok pre spavanja neće podići nivo šećera u krvi. Objavljena studija istraživala je 1500 srednjovečnih ljudi koji nisu imali zdravstvenih problema. Naime, kroz dve godine pratili su režime ishrane, aktivnosti kojom se bave te jesu li ili nisu pušači, a grupa ispitanika je odlazila spavati dva sata nakon obroka. 
Ono što su ustanovili jeste da hrana jako malo ili uopste ne utiče na nivo šećera u krvi, ali fizička aktivnost, alkohol i krvni pritisak utiču, piše Her. Oni su između ostalog, napisali ovo: "Više pažnje trebalo bi obratiti na zdrave porcije i sadržaje obroka, dovoljno sna i izbegavanja pušenja i alkohola. To su sadržaji koji su imali uticaj na metabolizam." Zato bezbrižno jedite pre sna ali ipak umereno!

Povezane vesti

 • 3 BANANE SVAKI DAN!
  Ishrana
  14
  13. decembar 2018.

  3 BANANE SVAKI DAN!

  Jedite svaki dan po tri banane i unecete oko 1500 mg kalijuma, ali osim toga banane osiguravaju niz zdravstvenih prednosti.opširnije

Ukupno komentara (0)

  Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *