kratke vesti

3 fenomenalna pokreta za neuništiva leđa

Fitnes | 11. mart 2015. u 10:59h | Autor: Mens Health

Želite zgusnute mišiće na leđima, besprekorno formirane i raspoređene kao na antičkim statuama? Nema problema!

3 fenomenalna pokreta za neuništiva leđa
Fitnes

Širina leđa, veličina lat mišića i razvoj gornjeg dela su, bez sumnje, veoma važni jer čine da otpozadi izgledate simetrično i, priznajmo, fenomenalno. O tome su napisane hiljade članaka.


Međutim, koliko znamo o tome kako izgraditi snažna leđa koja deluju nepobedivo i nadmoćno - leđa koja su čitava prekrivena mrežom ogromnih mišića?


Ne dovoljno.


VAŽNO JE ZNATI...


Složeni pokreti su, jednostavno, neophodni kako biste u tome uspeli. Oni podstiču rast i snagu, pogađaju i donji i središni deo leđa.


NAJBOLjE VEŽBE


Mrtvo dizanje
Pokret broj jedan za razvoj mišića leđa!


Pored toga što ćete pogoditi mišiće, ova vežba će vam pomoći da pospešite lučenje hormona, a kada su u čitav proces umeša i hormon rasta - rezultat ne može da izostane.


Ukoliko pravilno izvedete vežbu, mišići će se formirati tako da će rizik za povrede biti niži. Zato probajte sve moguće varijacije i posmatrajte kako vaša leđa rastu.


Dobro jutro
Bez obzira na to da li je izvodite sedeći ili ne, good morning je fenomenalna vežba za donji deo leđa i gluteuse . Ako je radite stojeći, upamtite da stopala treba da vam budu raširena u širini ramena i da zadnjicu i kukove ispružite unapred.


Rumunsko mrtvo dizanje
Ovo nije samo fenomenalan način da ojačate zadnju ložu i gluteuse, već rumunskim mrtvim dizanjem možete snažno pogoditi muskulaturu leđa.


Ukoliko želite da iz nje zaista izvučete maksimum, nema vam stopala budu u širini ramena, a kolena savijena pod uglom između 10 i 15 stepeni. Ruke raširite nešto više od širine ramena. Ne zaboravite da bi trebalo održati ovu poziciju tokom čitavog izvođenja vežbe.

Povezane vesti

Ukupno komentara ()

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *