kratke vesti

Vašington zabrinut: "Kina nam je ukrala tehnologiju letelice F-35"

Svet | 29. avgust 2019. u 14:16h | Autor: NV

Trampov pomočnik Džon Bolton optužio je Kinu za krađu tehnologije letelice F-35 prilikom proizvodnje lovca pete generacije.

Vašington zabrinut:
Svet
0

"Zabrinuti smo zbog prenosa vojne tehnologije u Kinu. Na primer, vidimo da je kineski lovac pete generacije veoma sličan F-35. Oni su ga, po svoj prilici, prosto ukrali", saopštio je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost novinarima u Ukrajini.


Ranije je saopšteno da je Bolton u Kijevu razgovarao sa sekretarom Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandrom Danilukom o podršci evroatlantskim integracijama Ukrajine i načinima da se zaštiti industrija zemlje od "nemoralnog ponašanja Kine", prenose mediji.


On je doputovao u zvaničnu posetu Kijevu 27. avgusta. Američki zvaničnik je izjavio da se nada produktivnim sastancima sa ukrajinskim zvaničnicima.


Američki list "Vol strit žurnal" je pre toga saopštio da Bolton teži da spreči kinesku kompaniju "Skajrizon erkraft" da kupi više od 50 odsto akcija velikog ukrajinskog preduzeća za avio-proizvodnju "Motor sič".

Povezane vesti

Ukupno komentara (0)

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *