kratke vesti

Gradićemo i brzu prugu od Beograda do Niša, podižemo jug!

Politika | 30. maj 2020. u 14:03h | Autor: NV

Predsednik Vučić je prilikom obilaska radova brze pruge od Beograda do Budimpešte poručio da će se graditi i brza pruga od Beograda do Niša, kako bi se podigao jug Srbije.

Gradićemo i brzu prugu od Beograda do Niša, podižemo jug!
Politika

On je, prilikom razgovora sa predstavnicima kineskog izvođača radova na izgradnji dela brze pruge Beograd Budimpešta, od Beograda do Stare Pazove, izjavio da je zadovoljan dinamikom radova. Bilo bi veoma važno, ističe, da se pored još jedne deonice na pravcu ka Budimpešti, od Novog Sada do Subotice, izgradi i brza pruga od Beograda do Niša, koja bi bila za brzinu do 200 kilometara na sat, a zatim i od Niša do Preševa, za brzinu od 160 kilometara na sat. Vučić je kazao da se već razgovara na tu temu sa kineskim kompanijama i ruskim železnicama koje grade deo brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada. Onda bismo imali celu liniju brze pruge od Subotice do Novog Sada i Beograda do Niša, dodao je predsednik. Vučić je dodao da je primetio po prijavama za podelu građanima po 100 evra da u samo šest okruga, uglavnom na severu zemlje, živi 50 odsto stanovništva i da je zato važno da se podiže jug Srbije.

Povezane vesti

 • Gorivo poskupljuje!
  Ekonomija
  15. jul 2020.

  Gorivo poskupljuje!

  Gorivo u našoj zemlji počelo je da poskupljuje. U odnosu na prethodni mesec litar je skuplji za 7 dinara, a u narednom …opširnije

Ukupno komentara ()

  Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *