kratke vesti

DANAS IZBORI NA KOSOVU I METOHIJI!

Politika | 6. oktobar 2019. u 06:25h | Autor: NV

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji održavaju se danas, a građani Severne Mitrovice glasaju na 27 biračkih mesta. Na izborima na Kosovu i Metohiji učestvuje 25 lista, a pravo glasa ima milion i 937.868 birača, od kojih 22.457 upisanih birača ima u Severnoj Mitrovici.

DANAS IZBORI NA KOSOVU I METOHIJI!
Politika
0

Biračka mesta biće otvorena od 7.00 do 19.00 sati. 


Na Kosovu i Metohiji, u birački spisak upisano je oko 117.000 Na sajtu CIK-a navodi se da je glasanje moguće s kosovskom ličnom kartom, vozačkom dozvolom ili pasošem, kao i s važećom putnom bez dodatnog preciziranja zemlje koja ih izdaje. Srba, od kojih su skoro polovina upisani u biračke spiskove na području opština Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Severna Kosovska Mitrovica.


Kandidatske liste u ime srpske zajednice podneli su Srpska lista sa 17 kandidata, koalicija "Sloboda" sa šest, Samostalna liberalna stranka sa 13 i Partija kosovskih Srba sa osam kandidata. Na sajtu CIK-a stoji da je glasanje moguće s kosovskom ličnom kartom, vozačkom dozvolom ili pasošem, kao i s važećom putnom ispravom bez dodatnog preciziranja zemlje koja ih izdaje.


Predsednik Vučić poziva Srbe sa KiM, ali i interno raseljene i prognane, da glasaju za Srpsku listu.


Moja je poruka, Srbi, izađite na izbore u što je moguće većem broju jer glasamo za opstanak na KiM, na našim ognjištima, glasamo za srpske plate u školama i bolnicama, jer će sve ukinuti ako ne budemo imali pravo glasa i ne budemo čuli glas Srba. Srbija zove, a ja molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost poručio je ranije Vučić. On je tada upozorio na moguće manipulacije glasovima na izborima na KiM - krađa putem pošte i pisama ili putem nevažećih listića, kako bi Priština dobila "lažne glasove za Srbe".

Povezane vesti

Ukupno komentara (0)

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *