kratke vesti

Predsednik Vučić posle sastanka sa Pompeom: Srbija može da računa na podršku SAD povodom ukidanja taksi i nastavka dijaloga!

Politika | 20. avgust 2019. u 19:53h | Autor: NV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Predsednik Vučić posle sastanka sa Pompeom: Srbija može da računa na podršku SAD povodom ukidanja taksi i nastavka dijaloga!
Politika
0

Nakon sastanka predsednik Vučić je poručio da Srbija može da računa na američku podršku kada je reč o ukidanju taksi i nastavku dijaloga Beograda i Prištine. 


"Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije", napisao je na Instagramu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Zamolio je, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji pre godinu dana: "I po tom pitanju nema sumnje da imamo njihovu podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog izmedju Beograda i Prištine".


Pompeo se takođe oglasio na svom Tviter nalogu i naveo da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao produktivan sastanak o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU. 

"Produktivan ručak sa srpskim predsednikom povodom dijaloga Kosovo-Srbija i put Srbije prema EU. Normalizacija odnosa sa Kosovom će učvrstiti stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice", napisao je američki državni sekretar uz fotografiju susreta.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće i niz drugih sastanaka tokom boravka u Sjedinjenim Državama, a glavna tema svih biće Kosovo. 


On će tražiti zaštitu za srpski narod na Kosovu i Metohiji i za srpske svetinje, ali pre svega insistiraće u razgovoru s Pompeom da SAD izvrše pritisak na vlast u Prištini da ukine takse na robu iz Srbije. On će poslati jasnu poruku sagovorniku da bez toga nema povratka za pregovarački sto.


Vučić će tražiti balansirani i fer pristup rešavanju kosovskometohijske krize. Posle ove posete stvari će biti mnogo jasnije kada je u pitanju pogled na budućnost Srbije, posebno u smislu američke politike prema Kosovu i Metohiji.

Povezane vesti

 • Velika tragedija poginuo Gru!
  Hronika
  0
  9. septembar 2019.

  Velika tragedija poginuo Gru!

  Poznati reper Dalibor Andonov, poznatiji kao Gru, poginuo je danas kod Nautičkog kluba "Zemun" nakon što je prilikom vožnje …opširnije

Ukupno komentara (0)

  Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *