kratke vesti

SRPSKA MAFIJA PALA U AUSTRIJI: Prevarom zgrnuli više od 3,5 miliona evra

Hronika | 26. mart 2022. u 22:36h | Autor: NV

Austrijska policija uhapsila je 8 pripadnika klana koji su uglavnom činili državljani Srbije zbog sumnje da su falsifikovanjem platnih potvrda prevarili prodavce automobila na lizing za više od 3,5 miliona evra.

SRPSKA MAFIJA PALA U AUSTRIJI: Prevarom zgrnuli više od 3,5 miliona evra
Hronika

Oni su uglavnom živeli u Beču, ali su prevare izvodili na teritoriji čitave Austrije. U pitanju je organizovana grupa, unutar organizacije postojala je hijerarhija objašnjava šef policije Gornje Austrije Gotfrid Meiterlener. Pripadnici klana su u Austriju dovodili nezaposlene, prosjake i beskućnike iz istočne Evrope, nudili im hranu i odeću, a zatim su ih nakon odrađenog posla vraćali u matičnu zemlju. Njihov zadatak je bio da preko falsifikovanog izvoda o visini zarade, na prevaru uzmu automobil na lizing, a zatim su članovi bande isti odjavljivali i stavljali na prodaju.  Prijavljivali su se na adrese u Beču i onda su sa falsifikovanim izvodima uzimali luksuzne automobile na lizing. Na taj način za kratko vreme sklopili su veliki broj ugovora. Kada nezaposleni završe svoj posao u Austriji, članovi organizovane bande su ih uglavnom vraćali u matičnu zemlju bez obećane naknade - objašnjava istražitelj Dominik Vildberger. Oni su zatim odjavljivali automobile i prodavali ih preko interneta.
 Namerno su malo oštetili vozila da bi ih što pre prodali za manje novca. Svi automobili koštali su između 20.000 i 120.000 evra- objašnjava istražitelj. Klan je nazvan Soko Rolex zbog velike ljubavi članova prema ovim skupocenim satovima. Oni su uspeli da sklope više od 70 poslova, čime su ove kompanije oštetili za više od 3,5 miliona evra. Do sada je širom Evrope zaplenjeno 26 automobila. Kupci koji su ove luksuzne automobile kupili na pošten način, morali su da ih vrate nazad i verovatno nikada više neće videti svoj novac.

Povezane vesti

Ukupno komentara ()

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *