kratke vesti

Dva nova terenca stižu iz Kragujevca!

Ekskluziva | 29. avgust 2019. u 18:33h | Autor: NV

Kako saznajemo trebalo bi da Fiat od 2021. godine proizvodi dva nova modela umesto trenutnog 500L. Kako su najavili italijanski mediji, jedan bi mogla da bude "đardinijera", a drugi terenac zasnovan na modelu "tipo".

Dva nova terenca stižu iz Kragujevca!
Ekskluziva
0

Italijanski mediji i dizajnerske kuće predviđaju kako bi mogli da izgledaju na osnovu do sada poznatih činjenica. Tako je dizajnerska kuća "KDesignAG" dala svoju viziju ovog terence na svom Instagram profilu. Iako bi to bilo tek 2021. godine, italijanski mediji i dizajnerske kuće predviđaju kako bi mogli da izgledaju na osnovu do sada poznatih činjenica. Tako je dizajnerska kuća "KDesignAG" dala svoju viziju ovog terence na svom Instagram profilu.


Oni su dizajnirali izgled na osnovu “tipa” sa petora vrata, a prema njihovoj zamisli, u pitanju je SUV sa znatno “mišićavijim” dizajnerskim formama u odnosu na model od koga je nastao. Takođe, ima povišeno odstojanje od tla i širi je nego "tipo". Osim toga, zanimljivo je da su dizajneri iskoristili logo "Fijata" koji se koristi u Brazilu, a ne u Evropi, i na prednjem i na zadnjem delu. Radi se samo o oznaci na kojoj su samo slova, što je trend u poslednje vreme koji koriste još neki proizvođači automobila. 


Prema navodima italijanskih medija, "tipo SUV", koji bi se proizvodio u Kragujevcu, bio bi 10 centimetara duži od postojećeg "Fijatovog" terenca 500X, koji je dug 4,25 metara. Međutim, baš kao i njegov blizanac "tipo", imao bi pristupačnu cenu, a nudio bi se i u verziji sa sedam sedišta. Uvođenjem ovog i modela "đardinjera", koji bi zamenio 500L u proizvodnji, fabrika u Kragujevcu bi bila potpuno uposlena i bila bi sačuvana radna mesta, navode italijanski mediji.


Da se razmatra uvođenje ovog modela, potvrdio je i šef "Fijata" Olivije Fransoa.


HIBRIDI - FCA bi novim modelom terenca zasnovanim na "tipu" ušla ne samo na tržište SUV modela, koje je u rastu poslednjih godina, već bi se priključila i uvođenju novih tehnologija, kao što su hibridni i mikrohibridni motori, navode italijanski mediji. Novi modeli tako bi pored benzinskih imali hibridne motore, a u budućnosti i potpuno električne. Kako saznajemo"Fijat" je u Kragujevcu počeo i testiranje blage hibridne verzije modela 500L, koji bi se nudio na tržištu do 2021. godine, kada u proizvodnju ulaze novi modeli.

Povezane vesti

Ukupno komentara (0)

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *