kratke vesti

Vučić u subotu svečano otvara auto-put od Niša do Dimitrovgrada!

Društvo | 7. novembar 2019. u 16:22h | Autor: NV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u subotu, 9. novembra 2019. godine u 12:00 časova, prisustvovati svečanosti puštanja saobraćaja na deonici puta Istočnog kraka Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada.

Vučić u subotu svečano otvara auto-put od Niša do Dimitrovgrada!
Društvo
0

Posle devet godina od početka gradnje istočnog kraka Koridora 10, ova saobraćajnica biće svečano otvorena za saobraćaj u subotu, 9. novembra.


Kako kažu iz JP „Koridori Srbije“ deonica autoputa E80 od Proseka do granice sa Bugarskom ukupne je dužine 86,8 kilometara, a ima 87 mostova, 5 savremeno opremljenih tunela i 5 saobraćajnih petlji.


Najduži most je na deonici Crvena Reka – Ćiflik, koji prelazi preko reke Nišave i železničke pruge Niš-Dimitrovgrad. Ukupna dužina tog mosta je 475 metara. U kompletan istočni krak ugrađeno je oko 780.000 tona asfalta.


Otvaranjem istočnog kraka Koridora 10 za saobraćaj neće više biti potrebe za naplatnom rampom kod hotela „Nais“ niti u Doljevcu, a njih će zameniti rampe kod malčanske petlje, na ulazu u Niš kod kasarne „Mija Stanimirović“, kod Novog sela i kod Matejevca, kod Bele Palanke i Pirota.


Do sada je u javni saobraćaj 65 kilometara punog profila auto-puta (od Crvene Reke do granice sa Bugarskom). Kada bude kompletno u funkciji, istočni krak omogućiće vozačima da od Niša do Dimitrovgrada stignu za samo 45 minuta i to uz poštovanje ograničenja brzine kretanja.

Povezane vesti

Ukupno komentara (0)

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *