kratke vesti

Uhapšen javni izvršitelj!!!

Društvo | 1. oktobar 2019. u 15:23h | Autor: NV

Policijska uprava u Jagodini saopštila je prošle srede da je uhapšen javni izvršitelj Z.D (60) zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU) "Resavica" za 4,8 miliona dinara.

Uhapšen javni izvršitelj!!!
Društvo
0

On je, zloupotrebivši službeni položaj prilikom sprovođenja postupka izvršenja neposrednom pogodbom prodao ugalj i otpadno gvožđe po ceni znatno nižoj od propisane i time oštetio JP PEU "Resavica" za više pod 4,8 miliona dinara", stoji u saopštenju. 


Kako sumnjaju Z.D je u periodu od maja do septembra 2016. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, prilikom sprovođenja 65 predloga za izvršenje po osnovu prethodno donetih sudskih presuda, izvršio prodaju uglja i otpadnog gvožđa neposrednom pogodbom, prodajući robu po ceni od oko 40 odsto nižoj od propisane", navodi se u saopštenju.


"Na taj način, kako se sumnja, Z.D je pričinio štetu JP PEU "Resavica", a licima i pravnim subjektima kojima je izvršio prodaju robe, pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 7,3 miliona dinara".


Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Višem javnom tužilšatvu u Jagodini.

Povezane vesti

 • Brus: Osuđen Jutka!
  Društvo
  0
  16. oktobar 2019.

  Brus: Osuđen Jutka!

  Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osuđen je na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere …opširnije

Ukupno komentara (0)

  Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *