kratke vesti

Uhapšen javni izvršitelj!!!

Društvo | 1. oktobar 2019. u 15:23h | Autor: NV

Policijska uprava u Jagodini saopštila je prošle srede da je uhapšen javni izvršitelj Z.D (60) zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU) "Resavica" za 4,8 miliona dinara.

Uhapšen javni izvršitelj!!!
Društvo
0

On je, zloupotrebivši službeni položaj prilikom sprovođenja postupka izvršenja neposrednom pogodbom prodao ugalj i otpadno gvožđe po ceni znatno nižoj od propisane i time oštetio JP PEU "Resavica" za više pod 4,8 miliona dinara", stoji u saopštenju. 


Kako sumnjaju Z.D je u periodu od maja do septembra 2016. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, prilikom sprovođenja 65 predloga za izvršenje po osnovu prethodno donetih sudskih presuda, izvršio prodaju uglja i otpadnog gvožđa neposrednom pogodbom, prodajući robu po ceni od oko 40 odsto nižoj od propisane", navodi se u saopštenju.


"Na taj način, kako se sumnja, Z.D je pričinio štetu JP PEU "Resavica", a licima i pravnim subjektima kojima je izvršio prodaju robe, pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 7,3 miliona dinara".


Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Višem javnom tužilšatvu u Jagodini.

Povezane vesti

Ukupno komentara (0)

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *