kratke vesti

Zverev očekuje smenu generacija od 2020. dobijamo novog šampiona

Svet | 17. novembar 2019. u 12:35h | Autor: NV

Nemački teniser Aleksander Zverev posle poraza u polufinalu Završnog mastersa najavio smenu generacija!

Zverev očekuje smenu generacija od 2020. dobijamo novog šampiona
Svet
0

Od njega je bio bolji Austrijanac Dominik Tim u dva seta – 7:5, 6:3. Zverev je pričao o svom meču, ali i o narednoj sezoni u kojoj očekuje uspon mlađih tenisera.


Mislio sam da je meč bio prilično izjednačen. Dominik je očigledno igrao veoma dobro sa osnovne linije. Ja gotovo da sam igrao bez riterna i nije bilo pritiska u servisu. Ali, i kada sam dobro servirao, on je odgovarao odličnim poenima. Čestitam mu. Igrao sam loše u drugom setu",istakao je Zverev.


"Zverev je tokom sezone imao pregršt problema, uglavnom van terena, boreći se sa raskidom sa devojkom i bitkama u sudnici protiv bivšeg agenta.


"Nisam bio srećan tokom cele godine, ni na terenu, ni van njega. Tako da, činjenica da sam godinu završio sedmi, pored svega što mi se dogodilo, zaista je neverovatna. Nisam mislio da će se to desiti. Sa druge strane, veoma sam razočaran jer sam želeo da osvojim više turnira i da igram bolje na velikim turnirima. Tačnije, posle US Opena sam počeo da igram mnogo, mnogo bolje. Nadam se da ću moći da ponovim to u narednoj sezoni, videćemo".


Takozvana "naredna generacija" krajem sezone pokazala je da već sada može da se nosi sa "velikom trojkom", pobedivši i Nadala i Đokovića i Federera.


"Mislim da će sledeća godina doneti novog Gren Slem šampiona jer smatram da mladi momci igraju neverovatan tenis. Videćemo ko će to biti, ali verujem da bi to mogli da budu Danil, Stefanos ili Dominik. I ja sam u igri, bar se nadam. Videćemo šta će naredna sezona doneti. Ali mislim da će za mlade tenisere 2020. biti zanimljiva", zaključio je on.

Povezane vesti

Ukupno komentara (0)

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *