kratke vesti

Srbija se kandiduje za EP 2028. I Svetsko prvenstvo 2030

Srbija | 22. decembar 2018. u 13:22h | Autor: NV

Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska formirali su organizacioni komitet, koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćini najvećih prvenstava u fudbalu.

Srbija se kandiduje za EP 2028. I Svetsko prvenstvo 2030
Srbija
0

Ove četiri zemlje Inicijativni organizacioni komitet formirale su kako bi bile domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu 2028, te Svetskog 2030. godine. Kandidaturu Srbije i ostale tri zemlje saopštio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu. "Doneli smo odluku danas da formiramo Iniciajtivni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje i izrazili nadu da kroz njega naše zemlje zajednički kandijujemo da budemo domaćini Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvesnstva u fudbalu 2030. godine", rekao je Vučić.  Kaže da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula 2022. trebalo da bude doneta i odluka. Vučić kaže da je potrebna ogromna infrastruktura i da tu nije reč samo o stadionu, nego i o hotelima i smeštajnim kapacitetima, kao i da Srbija ima tu tešku situaciju pošto imamo stare stadione. 


"Sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji",kazao je Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna.
Rekao je da je danas dogovoreno za 2021. godinu, da se Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji pridruži i Grčka u organizaciji evropskog prvenstva za odbojkašice.
Podsećamo, predsednik Vučić je ranije izjavio "Srbija verovatno neće dobiti organizaciju Svetskog prvenstva, ali će bar izgraditi stadione i da će to uraditi smanjujući javni dug".

Povezane vesti

Ukupno komentara (0)

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *