kratke vesti

ERA PLASTIČNE HIRURGIJE: Skoro 90% žena bi otišlo pod nož!

Lepota i moda | 1. mart 2015. u 21:41h | Autor: DailyMail, Fotografije: Healthblushon.com, Womeninitblog

Gotovo da ne postoji žena koja nije zadovoljna nekim delom svoga tela ili lica. Najnovija istraživanja pokazuju da bi se čak 90% njih prepustilo rukama plastičnog hirurga. 

ERA PLASTIČNE HIRURGIJE: Skoro 90% žena bi otišlo pod nož!
Lepota i moda

Istraživanje koje je uključilo preko 5000 žena pokazalo je da je čak 90% između 18 i 25 godina nezadovoljno najmanje jednim delom svoga tela, a slično je i kod starijih - 85% onih između 55 i 65 bi menjalo nešto na sebi.

Žene su najviše nezadovoljne stomačnim pojasom, potom nogama i zadnjicom, a svaka peta planira da se podvrgne nekoj intervenciji. S druge strane, uprkos nezadovoljstvu, skoro polovina ispitanica ne bi se odlučila za zahvat, iz više razloga. Na prvom mestu je cena zahvata, zatim strah od komplikacija i bolova, tuđa negativna iskustva, bojazan da će izgledati lošije nakon intervencije i nepoverenje u hirurga.Zašto žene idu po nož?Pomenuto istraživanje, koje je sproveo sajt Realfself.com, a preneo DailyMail, navodi razloge zašto se žene odlučuju za neki od zahvata.

1. Radi većeg samopouzdanja.
2. Da bi poboljšale sopstveni odraz u tuđim očima.
3. Zbog boljeg raspoloženja i osećaja sreće.
4. Da se osećaju bolje kada vide sebe na fotografiji.
5. Da izgledaju bolje kada su obučene.
6. A i kada su gole.
7. Da budu privlačnije muškarcima.

Stavka pod brojem 7 može se proširiti - osim muškaracima, žene intervencijom žele da budu privlačnije i svim ljudima u svom okruženju, audtorijumu na društvenim mrežama - pogotovo Instagramu, jednom rečju, da dobrim izgledom budu u centru pažnje.

Biranim rečima, naš sagovornik poručuje u kolikoj meri plastične operacije mogu da nadgrade samopouzdanje:

- Nijedna operacija niti estetska procedura nije magično rešenje svih problema. Estetska hirurgija koriguje deo tela, ne deo života. Imati zdrav život i pozitivan stav o njemu svakako će poboljšati efekat posle zahvata, ali najvažnije je razgovarati "prvo sa sobom", pa tek onda hirurgom - poručuje doktor Igor Maljković.

Bilo kako bilo, plastična hirurgija je naša realnost i postala je uobičajena poput kozmetičkih tretmana. Upitno je samo kako je neki koriste, jer se prečesto puta dešavalo da se oruđe okrene protiv čoveka usled neadekvatnog rukovanja.

Povezane vesti

Ukupno komentara ()

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *